Projekt IVÆRKSTEDET: et iværksætter-værksted, der kombinerer teknologisk iværksætteri med socialøkonomi.

I  IVÆRKSTEDET tilbydes iværksættere og virksomheder med et socialøkonomisk indhold gratis adgang til FabLab Nordvests højteknologiske faciliteter. FabLab Nordvest er både et produktudviklings værksted og en fleksibel mini-fabrik, som bl.a. rummer laserskærere, 3D-printere, CNC-fræsere og elektronik-faciliteter.

Iværksætterne kan bruge IVÆRKSTEDET til at udvikle prototyper eller fremstille småserieproduktion. Projektet går ud på at afprøve forskellige former for socialøkonomisk rummelighed. Dette kan eksempelvis ske ved at understøtte eksperimenter med fleksibel tilknytning af hjælp til manuelt arbejde f.eks. samleprocesser i forbindelse med mindre serier af produkter. Det kan også være gennem udvikling af produkter til eller med personer fra socialøkonomiske målgrupper.

Deltagelse i projektet kræver ikke forudgående kendskab til FabLabs teknologier, da det bliver muligt at tilegne sig kompetencerne undervejs.

IVÆRKSTEDET er et projekt under Områdefornyelsen Fuglekvarteret og udføres af FabLab Nordvest. Projektet er en del af kvarterplanens tilbud til socialøkonomiske iværksættere og indgår i arbejdet på at oprette en socialøkonomisk vækstzone i kvarteret.

Skriv til iværkstedet@fablabnordvest.dk hvis du vil vide mere.

Invitation til åbningsevent findes her: Iværkstedet Invitation